€0,00
0
Afrekenen

Over ons

iez! wordt gemaakt door hetzelfde team dat ook de kinderkleding van KIK-KID maakt. Drijvende kracht achter het merk is de ontwerpster Ineke Grovenstein.

Het plan om mode voor vrouwen te gaan maken groeide toen duidelijk werd dat de moeders die voor hun kinderen KIK-KID kleding kopen, eigenlijk hoopten dat het hun ook zou passen. Sommige kleine en tengere vrouwen droegen zelfs kleding in de grootste kindermaten van KIK-KID, om het maar aan te kunnen hebben. Niet alle moeders passen in een kindermaatje. Ineke wilde kleding maken die past bij de eigentijdse, praktische, zakelijke maar ook vrouwelijke dames die moeders van vandaag zijn. 

De ontwerpster weet dat iedere vrouw haar sterke punten heeft, die ze graag in haar kleding benadrukt. En zelfs de mooist gebouwde vrouw heeft wel een deel van hun lichaam waar ze minder trots op zijn, wat niet door kleding geaccentueerd hoeft te worden. Daarom ging Grovenstein aan de slag met contouren, lijnen, silhouetten en zocht stoffen die sluik langs het lichaam vallen of juist wat steviger materiaal dat oneffenheden bedekt. Ze maakte een collectie die iedere vrouw in staat stelt haar sterke vrouwelijke kanten te benadrukken. Slanke dennen en vrouwelijke rondingen vinden elk iets dat bij hun lichaam past in de iez! collectie. De uitstraling van de kleding laat veel eigen inbreng van de draagster toe. Op een zakelijke vergadering misstaat het niet in combinatie met de juiste schoenen, handtas en shawl. Dezelfde kleding is op haar plek tijdens een middagje met de kids in de speeltuin of naar een concert of festival.

Ineke heeft een bijzonder talent om kleding in drie dimensies te ontwerpen, zodat de pasvorm werkelijk een kinder- of vrouwenlichaam omhult. Daarmee maakt Ineke Grovenstein de kleding van iez! zo draagbaar, comfortabel en goed ogend. Dat talent heeft zich ontwikkeld aan de hand van veel creatieve inspiratie. 

Via haar opleiding Modevormgeving op de kunstacademie, kwam Ineke in de wereld van de mode terecht. Stage en een aantal projecten als assistent van de Belgische ontwerpster Ann De meulemeester brachten haar naar de Parijse modeshows. In de jaren '90 ontwierp ze kleding voor artiesten, bruidsparen en een sportmodemerk. Daarnaast zette ze met vrienden en oud- studiegenoten Galerie GA op aan de oever van de Amstel. Ze bezocht de afstudeer exposities van kunstacademies door het hele land om talenten uit te nodigen voor een expositie in Amsterdam. Niet alleen werd individueel werk van kunstenaars naast elkaar geëxposeerd, er ontstonden ook heel bijzondere projecten als het 'kunsthotel' GA voor de Nacht. Daarbij richtten kunstenaars ruimtes in als hotelkamer met een thema, waar bezoekers gedurende de duur van de expositie nachten konden doorbrengen. De kunstenaars verzorgden tijdens de hotelnachten performances die pasten bij het thema van de hotelkamers.

Toen de vriendin met wie ze de projecten organiseerde zwanger werd, begon Ineke babymutsjes te maken. Dat beviel zo goed, dat ze er tientallen maakte. Heel bijzondere gehaakte mutsen in de vorm bloemen, trompetten of snorkels. De baby, Kik, werd geboren en kreeg zijn eerste muts. Intussen werd Ineke uitgenodigd om in een kinderkleding boetiek een gedeelte van de winkel in te richten met haar mutsen. Langzaam groeide de mutsen-makerij uit tot een kindermutsen- en kleding merk: KIK-KID. Via winkels die de mutsen en petten ontdekten, langs kindermode beurzen en internationale tentoonstellingen, leerde Grovenstein de zakelijke kant van het modevak kennen. Inmiddels wordt KIK-KID in meer dan 20 landen over hele wereld verkocht, werken agenten in vele Europese landen voor het merk en werkt een team van zes vrouwen op de designstudio en showroom in de Amsterdamse wijk IJburg.


iez! wil vrouwen vrij, zelfverzekerd en comfortabel maken, op z'n minst wat betreft de uitstraling van hun kleding. Vrouwen van vandaag spelen graag met hun voorkomen – ze zijn sterk en onafhankelijk maar ook vrouwelijk en romantisch.
Voor elk vrouwenlichaam is bij iez! een smaakvolle garderobe te vinden, of het nu een vrouw is met grote borsten, ronde dijen, stevige bovenarmen of juist een slanke den: de iez! modellen dragen gemakkelijk en helpen om juist de mooie kanten van de draagster naar voren te brengen.
Naar de webshop